596 711 769 |  skola@zsdvorskeho.eu |   B. Dvorského 1049/1, Ostrava-Bělský Les, 700 30 | IČ: 70978352

↓  menu ↓ 

Slavíme Erasmus Days!

Naše škola a školka slaví Erasmus Days! A aby taky ne! V programu Erasmus+ nejsme žádní nováčci. Realizujeme programy prohlubující u žáků ZŠ a dětí MŠ znalosti a dovednosti v oblasti ekologie a sportu. Také naši učitelé nezahálí, když se v oblastech sportu, ekologie, výuky metodou CLIL a v oblasti jazykových dovedností právě prostřednictvím programu vzdělávají také. 
Spolupracujeme nebo jsme spolupracovali se školami a organizacemi v Portugalsku, Španělsku, Řecku, Lotyšsku, Rakousku, Turecku, Slovinsku aj. Ale již jsme vycestovali pro nové poznatky například i na Maltu nebo Island.
Právě v těchto dnech probíhá také setkání v rámci ekologického projektu Children Of A Green World v hlavním městě Lotyšska, kam se vydali učitelé a žáci 2. stupně ZŠ. Za novými poznatky v oblasti ekologie vyrazili také učitelé naší MŠ v rámci projektu Green Little Heroes, a to na Krétu.
A co nás čeká? Tento týden se zapojujeme do aktivit, které se zabývají tématy Erasmus+ a evropského povědomí. Aktivity jsou zaměřeny na ekologii, demokracii, občanská práva, inkluzi, a to za použití nejen digitálních technologií. Mnohé z těchto aktivit jsou upraveny jak pro češtinu, tak i pro angličtinu. A protože Erasmus Days jsou také dny setkávání, těšíme na dva on-line meetingy s partnery v Lotyšsku, Řecku, Španělsku a Turecku. Propojíme se také se školami, s nimiž jsme v minulosti spolupracovali nebo s nimiž spolupráci připravujeme.
A protože jsou tyto dny rovněž dny sdílení, sdílíme s vámi naše aktivity (viz níže), které naši učitelé vytvořili nejen v rámci projektů.