596 711 769 |  skola@zsdvorskeho.eu |   B. Dvorského 1049/1, Ostrava-Bělský Les, 700 30 | IČ: 70978352

↓  menu ↓ 

Nepropásněte sportovní zápis v naší škole. Už 30. května!

Sportovní zápis do naší školy se bude konat 30. 5. 2024 od 16:30. Sraz je před vstupem na 1. stupěň. Testování proběhne ve venkovním areálu školy, v případě špatného počasí ve vnitřních prostorách. S sebou sportovní oblečení a obuv na ven (do tělocvičny). Testování je určeno jak pro žáky jiných škol, tak pro naše žáky, kteří by měli zájem chodit do sportovní třídy od školního roku 2024/2025. Níže v článku najdete plakát zápisu s dalšími informacemi.

Thajský den na naší škole

Dne 15. května proběhl na naší škole další z již oblíbených a očekávaných Dní mezinárodní kuchyně. Tentokrát bylo tématem Thajsko. Země vzdálená, ale jako součást turisticky oblíbené jihovýchodní Asie již navštěvovaná i turisty z celého světa, naši zemi nevyjímaje. Níže si přečtěte, co žáci během dne prožili, a podívejte se na fotky.

Startujeme výjimečnou spolupráci s Divadlem loutek Ostrava!

Reportáže o životě divadla, recenze představení, rozhovory s režiséry, herci i jinými zaměstnanci či účast na workshopech nebo festivalech – to jsou možnosti, které se nyní otevírají školním novinářům a vůbec všem šikovným žákům díky spolupráci, kterou nám nabídlo Divadlo loutek Ostrava. A nebyli bychom to my, kdybychom na tuto úžasnou nabídku nekývli!

Zvítězili jsme v talentové show základních škol obvodu Ostrava-Jih!

V úterý 14. 5. se v kině Luna konalo velké finále TALENT SHOW 2024. Naši dva finalisté to neměli vůbec jednoduché, ale všem ukázali, že mají opravdu talent! Celá akce byla také vysílána živě, bylo tedy spuštěno i on-line hlasování pro nejlepší vystoupení. Tímto gratulujeme Vendulce (zpěv) k 3. místu v kategorii žáků prvního stupně a Michalovi (tanec) k 1. místu v kategorii žáků druhého stupně. (níže v článku fotky) D. Machalová