596 711 769 |  skola@zsdvorskeho.eu |   B. Dvorského 1049/1, Ostrava-Bělský Les, 700 30 | IČ: 70978352

↓  menu ↓ 

Pěší dny s Dvorského se blíží do svého cíle!

V pondělí 16. září jsme společně zahájili akci Pěšky do školy. Přestože vládlo deštivé počasí, zapojilo se nás opravdu hodně, jak můžete vidět na fotkách níže v článku. A přidal se k nám dokonce pan starosta obvodu Martin Bednář! Všem, kteří tuto akci podpořili, patří velký dík. Nezapomeňte soutěžit o nejlepší třídu, která podpoří chůzí nejen své zdraví, ale i životní prostředí, tím že se ráno vzdá cestování jakýmkoliv dopravním prostředkem. Článek níže vám k tomu může být inspirací. K. Kubištová

Do naší školy zavítal hokejový mistr světa Jan Ščotka i se svou zlatou medailí!

Popovídat si s mistrem světa v hokeji a pověsit si na chvíli na krk jeho zlatou medaili, to se nestává každý den. Naši žáci a také děti z mateřské školy takovou možnost měli, když k nám i přes svůj nabitý program dorazil obránce Jan Ščotka, který nejvyšší příčku vybojoval na letošním mistrovství světa v Praze a Ostravě. Usměvavý hokejista se ještě nestihl posadit, a v dětském obecenstvu už byl nahoře les rukou. Jaké pokušení, zeptat se na něco mistra světa! Chcete vědět víc a podívat se na fotky? Tak čtěte níže!

Prožili jsme britský den

Ve středu 11. září proběhl ve škole i školce další projektový den, tentokrát zaměřený na Velkou Británii. Žáci 2. stupně v hodinách anglického jazyka diskutovali ve skupinkách o jednotlivých částech Velké Británie, ukázali si vlajky, probrali historii i politické zřízení, popovídali si o typických jídlech a tradicích, nakonec si své znalosti otestovali ve vědomostních kvízech. Níže podrobnosti, foto.

Zúčastněte se Logické olympiády

Vážení rodiče,
nabízíme vám opět možnost přihlásit své dítě do soutěže Logická olympiáda, kterou pořádá společnost Mensa České republiky. Registraci můžete provést sami do 30. 9. 2024 na těchto stránkách: https://www.logickaolympiada.cz/. Soutěž probíhá v několika kategoriích, úkoly jsou připraveny pro všechny od 3 do 20 let. Věříme, že se zúčastníte a přejeme hodně úspěchů. Případné dotazy můžete směrovat na paní učitelku Adámkovou.

Opět je tady akce Pěšky do školy

HURÁ, JE TO TU ZASE!
Pojďme společně pomoci našemu okolí tím, že půjdeme pěšky do školy! Naše škola se již počtvrté zapojuje do evropského týdne mobilit, kdy probíhá celorepubliková akce PĚŠKY DO ŠKOLY, a to ve dnech 16. – 20. 9. Cílem je snížit dopravu u škol, zvýšit bezpečnost a podpořit zdraví pohybem. Stejně jako každý rok, i letos se koná slavnostní zahájení s učiteli na domluvených trasách.
Tak co říkáte? Uvidíme se v pondělí? K. Kubištová, pedagogové