596 711 769 |  skola@zsdvorskeho.eu |   B. Dvorského 1049/1, Ostrava-Bělský Les, 700 30 | IČ: 70978352

↓  menu ↓ 

Na exkurzi ve vyšší odborné škole si školní novináři zkusili udělat rozhovor v profesionálním studiu

Školní novináři zažili ve středu 22. května naprosto výjimečnou exkurzi ve Vyšší odborné škole mediální tvorby v Mariánských Horách. Prohlédli si školu a se studenty si povídali o novinařině, médiích, marketingu i studiu samotném.
Ale hlavně, věnoval se jim známý DJ, moderátor i pedagog Lumír Mořkovský, který dělal DJ mimo jiné na letošním mistrovství světa v hokeji. Dal našim žákům řadu cenných rad a ve školním rozhlasovém studiu s nimi natočil a okomentoval rozhovory.
Rádi bychom Vyšší odborné škole mediální tvorby, a především pak panu Mořkovskému, moc poděkovali za pozvání a skvělý program. Pro žáky to byla velká zkušenost a inspirace do budoucna.
Věříme, že toto naše první setkání bude mít své pokračování, ať už ve škole nebo třeba v novém ostravském Fresh rádiu, kde Lumír Mořkovský aktuálně působí. J. Goj

A tady jsou reakce žáků:

Veronika Nohelová 7.B
Žurnalisté z naší školy se vydali na exkurzi na vyšší odbornou školu se zaměřením na žurnalistiku a mediální výchovu. Po vřelém přivítání jsme si povídali s pedagogy, ale hlavně se studenty školy. Podívali jsme se také do jejich auly. Provázející učitel nám také pověděl, že na jejich škole nedělají velké rozdíly mezi žákem a učitelem a snaží se utvořit spíše přátelský vztah. Na konci exkurze jsme si vyzkoušeli nahrát vlastní rozhovory v rádiu. Ze začátku jsme se trochu styděli, ale nakonec se to všem moc líbilo a užili jsme si spoustu legrace.

Nikol Čajčíková, 9.B
Dne 22. 5. jsme se my – žáci žurnalistiky – byli podívat do Vyšší odborné školy mediální tvorby. Mimo komunikaci o novinařině, sociálních sítích, našem pohledu na svět žurnalistiky a škole samotné, jsme s místním učitelem, který je překvapivě i DJ hokeje, dostali možnost si vyzkoušet rozhovor v samotném studiu!
Zážitek rozhodně nezapomenutelný jak pro žáky, tak pana učitele. Exkurzi jsme si všichni velmi užili a školu si do budoucna jistě zapamatujeme.

Karel Poledník, 8.C
Dnešní exkurze byla plná srandy a zajímavostí. Navštívili jsme celou budovu od vrchu až dolů. Nejlepší bylo rádio, kde jsme dostali možnost mluvit do mikrofonu. Měli jsme besedu o žurnalistice, novinách a tak dále. Byla to fajn škola, ale jedna stížnost se najde, a to že jejich patro nahoře je fakt na hoře.