596 711 769 |  skola@zsdvorskeho.eu |   B. Dvorského 1049/1, Ostrava-Bělský Les, 700 30 | IČ: 70978352

↓  menu ↓ 

Ohlédnutí za zájezdem do Anglie

V pondělí jsme vyrazili na EXKURZI DO ANGLIE. Naše putování začalo v Londýně a už od prvního dne byl náš program opravdu nabitý. Viděli jsme Greenwichskou observatoř a lodí se projeli po Temži. Míjeli jsme Tower Bridge, pevnost Tower, The Shard a Millennium Bridge, prohlédli si Westminsterský palác, Big Ben, Westminsterské opatství a Downing Street 10. Pokračovali jsme k Buckinghamskému paláci a prošli okolo Picadilly Circus na Trafalgarské náměstí. Nakonec jsme se povozili na London Eye.
Druhý den naší exkurze po Anglii jsme měli jasný cíl: STONEHENGE a WINCHESTER!
Po snídani jsme tedy hned vyrazili do muzea o historii Stonehenge, po kterém jsme navštívili samotné kamenné kruhy na Salisburské pláni. Odpoledne už nás čekalo malebné město Winchester, kde jsme si prohlédli Winchester Cathedral a The Great Hall s kulatým stolem krále Artuše. Taktéž jsme si zkusili dobové kostýmy a nakoupili suvenýry či ochutnali místní speciality.
Třetí den v Anglii nás lákal k pobřeží, a tak jsme vyrazili do východního Sussexu ke křídovým útesům Beachy Head a Seven Sisters, kde jsme obdivovali výhled na moře a maják.
Ve městě Brighton jsme si nenechali ujít procházku po pláži a při sbírání mušlí jsme se ladili na další mořský zážitek – akvárium Sea Life Centre, kde jsme viděli medúzy, perutýny, želvy a žraloky. Ve virtuální realitě jsme se ponořili až na dno moře mezi žraloky.
Poté jsme se prošli k Royal Pavilion inspirovanému Taj Mahalem a nakoupili suvenýry v One Pound Store.
Okouzlující den jsme zakončili opět na pobřeží, tentokrát v herně Brighton Pier Casino.
Poslední den jsme se vypravili do města CANTERBURY, kde jsme obdivovali nádhernou katedrálu a prozkoumali středověkou část města.
V přímořském městě DOVER v hrabství Kent jsme navštívili památku Dover Castle – největší anglický hrad, prozkoumali jeho okolí a užili si neuvěřitelnou legraci.
Krásnou tečkou celé naší exkurze byla procházka po útesech při západu slunce, kdy jsme se tak s Anglií poeticky rozloučili.