596 711 769 |  skola@zsdvorskeho.eu |   B. Dvorského 1049/1, Ostrava-Bělský Les, 700 30 | IČ: 70978352

↓  menu ↓ 

Americký den ve škole

Paní kuchařky nám připravily netradiční oběd, jakým by jistě nepohrdly ani děti ze Spojených států. Podávala se kukuřičná polévka a hamburger, vše nám velmi chutnalo. Pak nás čekalo sladké potěšení. S chutí jsme snědli čokoládový doughnut a na závěr na nás čekala ještě malá porce popcornu. Abychom měli oběd stylový, učitelé angličtiny nám připravili výzdobu v celé jídelně.
Níže se podívejte na ukázku aktivit, kterým jsme se v rámci dne USA věnovali ve svých hodinách:
Žáci z 1.A se spojili se svým spolužákem Sebíkem, který momentálně žije s rodinou v Kalifornii ve městě Palm Springs. Předem mu zaslali řadu dotazů, na něž Sebík v krátkých videích odpověděl. Také poslal fotografie z různých míst, která již navštívil. Tento den představoval pro žáky zajímavou příležitost obohatit své zkušenosti a posílit kamarádství i na dálku.
Ve třídě 4. B jsme se v hodině angličtiny podívali na krátké video o USA a potom jsme společně nově získané informace procvičovali v interaktivních cvičeních.

V 6. A v hodině českého jazyka – slohu žáci psali vymyšlené příběhy, k nimž je inspirovaly fotky městských i přírodních scenérií ze Spojených států. Některé z těchto dílek se jistě objeví v našem časopisu nebo v Literárních sešitech.
V 6. A a 7. A, v anglickém jazyce, žáci četli texty o USA, zhlédli zajímavá videa o této zemi a také si zahráli interaktivní kvízy, které zábavnou formou prověřily jejich přehled.

Ve 6.B jsme se v hodině angličtiny ponořili do světa USA. Prozkoumali jsme státní symboly, které jsme si procvičovali v zábavných interaktivních hrách. Diskutovali jsme o geografii Spojených států a porovnávali rozdíly ve vzdělávacím systému u nich a v České republice. Hodinu jsme si moc užili. V hudební výchově, kterou máme také částečně v angličtině, jsme si povídali o historii USA, a co vedlo k vytvoření jejich národní hymny. Do anglického textu jsme doplňovali patřičná anglická slova a celou hymnu USA jsme si znovu poslechli. Bylo to pro nás natolik zajímavé, že jsme ani nepostřehli, že je konec vyučovací hodiny.
Žáci 9. A řešili v matematice středové a osové souměrnosti vlajek jednotlivých států USA. Počítali jsme i hustotu zalidnění jednotlivých států a seřadili zadané údaje.
Žáci 8. a 9. tříd začali hodinu angličtiny brainstormingem ve skupinách. Poté jsme prošli mapu USA a probrali historii, zajímavá místa a symboliku znaků. Četli jsme článek a sledovali video zachycující jediný den v životě amerického školáka, a následně jsme se ponořili do diskuse o nalezených rozdílech mezi našimi životy. Byli jsme překvapeni, kolik odlišností jsme objevili. V dalších anglických hodinách jsme vedli diskuzi, sledovali jsme video o rozdílech v americké a britské angličtině, vyzkoušeli jsme si náročnější kvíz o USA a nakonec ve dvojicích rozhodovali, která tvrzení v testu o USA jsou pravdivá či nikoliv
Moc jsme si to užili a těšíme se na projektový den další země.
Učitelé ZŠ Dvorského, editace D. Sobek