596 711 769 |  skola@zsdvorskeho.eu |   B. Dvorského 1049/1, Ostrava-Bělský Les, 700 30 | IČ: 70978352

↓  menu ↓ 

Learning by Teaching: Žáci se stali učiteli angličtiny

Žáci druhého stupně si v posledním prosincovém týdnu vyzkoušeli roli učitelů. Připravili si anglickou vánoční hodinu pro žáky nižšího stupně, kterou sami vedli. Níže naleznete bližší informace o akci Learning by Teaching, můžete se podívat na obsah těchto hodin a prohlédnout si fotografie.
Tři odvážní jedinci z 6.B zorganizovali vánoční program pro žáky 1.B. Během této hodiny se prvňáčci naučili nová slova jako red hat, present, Christmas tree a zatancovali a zazpívali si podle písně Santa is his name-O. Následně si procvičili slovní zásobu prostřednictvím interaktivních aktivit, kdy na tabuli museli najít a kliknout na daný vánoční objekt, a sledováním vánoční epizody Peppa Pig.
Dvě žákyně 9.B zavítaly do 4.A a dvě do 4.C, kde hodinu zahájily anglickou diskuzí o Vánocích, během které procvičily otázky Do you…?. Následně žáci zpívali a doplňovali do textu slova písně Jingle Bells a zjistili v pracovních listech, jaká je náplň práce Santa Clause a elfů. Posléze doplňovali slovní zásobu do křížovky, řešili osmisměrky a na závěr si mohli vybarvit vánoční omalovánky.
Skupina čtyř žáků z 9.B zahájila angličtinu ve třídě 4.B taktéž písní Jingle Bells. Děti do textu podle poslechu doplňovaly chybějící slova a si známou písničku společně zazpívali. Žáci 9.B společně s dětmi procvičili vánoční slovní zásobu v interaktivních cvičeních a kvízu o Vánocích v Británii. Děti zaujal také dopis Santovi, který s jejich pomocí napsaly do sešitu a doplnily kresbou. Závěr hodiny patřil písni We Wish You a Merry Christmas and a Happy New Year, kterou se s žáky třídy 4.B rozloučili.
Vybraní žáci 9.C navštívili v předvánoční čas žáky 5.B. Žáci procvičovali slovíčka prostřednictvím wordwallu, zahráli si hru I Have got…, Who has got…?, luštili osmisměrku. Dále poslouchali a zpívali píseň Santa Clause is coming to town a nakonec si zahráli bingo.
D. Sobek, I. Jarošová, E. Vavrečková
„Byla to pro nás velmi zajímavá zkušenost. S překvapením jsme zjistili, že učit někoho není tak jednoduché, jak to vypadá. Byla to však zábava pro nás všechny,” uvedli Eliška, Valérie, Filip a Matyáš z 9.B.