596 711 769 |  skola@zsdvorskeho.eu |   B. Dvorského 1049/1, Ostrava-Bělský Les, 700 30 | IČ: 70978352

↓  menu ↓ 

Poslední týden před svátky patřil programu pro bystré, talentované děti

Hravá vánoční angličtina s rébusy
V posledním adventním týdnu jsme pro děti 1. st. připravili program Hravá vánoční angličtina (v rámci Dnů s Talentmanagementem). Akce na devíti stanovištích se uskutečnila ve školní knihovně.
Rozvíjeli jsme čtenářskou gramotnost – děti přiřazovaly obrázky ke slovům s vánoční tématikou, skládaly puzzle, četly s porozuměním. Zahrály si slovní hry Dobble a Pexeso.
Prostorovou představivost trénovaly při Triminu – sestavování obrazců za využití slovní zásoby.
Vyluštily si Tajný kód (pomocí čísel a písmen), vánoční rébusy, prošly bludištěm.
Nakonec si naprogramovaly Beeboty – jak správně zvolit „Christmas“ cestu ve čtvercové síti, ve které je anglická abeceda.
Pro žáky 4. ročníku jsme vytvořili i Vánoční únikovou hru, kde uplatnili nejen jazykové znalosti češtiny a angličtiny, ale třeba i hudební výchovu a přírodovědu.
Za učitele: L. Šnapková a P. Gawlasová

 

Na druhém stupni žáci plnili vědomostní a logické úlohy, hráli únikové hry, a to v elektronické i tištěné podobě.

Tady je jedna z logických úloh, které žáci řešili. Zkuste to také!
Několik kamarádů se sešlo na bowlingu a celkem odehráli dvě hry. Patrik porazil Ondřeje v obou hrách. Šimonovi se také dařilo a porazil v obou hrách Lukáše. Ten, který celkově vyhrál první hru, skončil ve druhé hře až druhý. Šimon celkově vyhrál druhou hru a Lukáš porazil Ondřeje v první hře. Žádný z hráčů se v obou hrách neumístil na stejné pozici. Určete pořadí všech hráčů v obou hrách. 

 

Tady je ještě reflexe únikové hry žákyně 9. C:

Dne 21.12. se uskutečnila úniková hra. Neskutečně se nám to líbilo. Moje skupinka složená z Doubekové, Kreutze, Horákové, Ptáčka, Sojkové a mě, vyhrála s plným počtem bodů! Byl to úžasný zážitek a doufám, že jste si to také užili!

S. Ritzová, J. Goj

ostrava-logo-studio-najbrt-02