596 711 769 |  skola@zsdvorskeho.eu |   B. Dvorského 1049/1, Ostrava-Bělský Les, 700 30 | IČ: 70978352

↓  menu ↓ 

Uspořádali jsme anglickou únikovou hru, soutěžili u nás i studenti gymnázií

V rámci mezinárodního projektu Připraveni na jazyky a sport, který je realizován v rámci programu Erasmus+, jsme uspořádali dne 14. prosince soutěž v anglické únikové hře Dvorského Environmental Cup, která je naším autorským dílem. K soutěži jsme tentokrát přizvali víceletá gymnázia, a to Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava – Poruba, a Gymnázium, Ostrava Hrabůvka.

Celkem devět týmů sestavených z žáků stejné věkové kategorie (žáci devátých ročníků naší školy a kvarty gymnázií) měli jediný úkol – odvrátit ekologickou katastrofu.
Žáci se ponořili do příběhu dvou chlapců uvězněných v roce 2135, kde spatřili Bělský les zdevastovaný lidskou činností. Cesta k odvrácení ekologické katastrofy vedla skrze 10 časových kapslí skrytých v herním poli. Tyto kapsle obsahovaly environmentální úkoly v angličtině, které bylo třeba úspěšně vyřešit. Všem žákům se podařilo zvládnout tyto náročné úkoly a unikli tak ze zničeného světa zpět do roku 2023.
V soutěži se týmy Gymnázia Olgy Havlové umístily na 1. a 2. místě, zatímco 3. místo obsadila ZŠ Dvorského s žáky Adamem Chovancem a Matyášem Zeunerem.
Gratulujeme všem účastníkům naší “únikovky”.