596 711 769 |  skola@zsdvorskeho.eu |   B. Dvorského 1049/1, Ostrava-Bělský Les, 700 30 | IČ: 70978352

↓  menu ↓ 

Dvorského Illustrator – spojení angličtiny a umění

5. prosince na naší škole úspěšně proběhla anglická soutěž Dvorského Illustrator, která se konala pro žáky druhého stupně. Celkem se zúčastnilo jedenáct týmů, z nichž jeden byl sestaven z žáků ze slovenské partnerské školy, kteří jsou u nás v rámci projektu Erasmus+.

Tato soutěž spojila kreativní práci s anglickým textem a výtvarné umění. Žáci museli z textu vybrat nejdůležitější informace a klíčové pasáže, které posléze přepracovali do komiksu s anglickými dialogy.
Mezi vybranými texty byly známé pohádkové příběhy jako Alladin, O 12 měsíčkách, Vánoční koleda, bajka o Perseovi či Jak tygr přišel ke svým pruhům. Ačkoliv některé texty mohly být složitější na porozumění, žáci se k úkolu postavili zodpovědně a svým vlastním zpracováním těchto známých příběhů nás uchvátili. Jsme nadšeni z jejich tvůrčích výkonů!
Žákům jsme dali volnou ruku ve výběru média a techniky, kterou budou komiks tvořit. Někteří tvořili pomocí pastelek, fixů, voskovek, jiní použili vodové barvy.
Děkujeme všem účastníkům a blahopřejeme vítězům této soutěže. Zde se můžete podívat na práce našich šikovných výtvarníků. Gratulujeme! D. Sobek


1. místo – A Christmas Carol od 9. B
2. místo – Perseus od 8. B
3. místo – The Fox and the Crow od 6. B