596 711 769 |  skola@zsdvorskeho.eu |   B. Dvorského 1049/1, Ostrava-Bělský Les, 700 30 | IČ: 70978352

↓  menu ↓ 

Halloweenské aktivity, fotky

Výběr z aktivit halloweenského dne:
6. B
Na Halloween naše třída soutěžila o nejlepší masku. Povídali jsme si o tomto svátku a zahráli interaktivní hru. Byla to zábava. V hudební výchově jsme si zazpívali anglickou písničku The Addams Family. Moc jsme si to užili.

8. A
V den Halloweenu jsme se dověděli spoustu zajímavého o tomto svátku. V textu jsme hledali správné odpovědi na otázky a plnili další úkoly. Zvládli jsme to skvěle. Bylo to zábavné a prima.

9. B
Povídali jsme si o Halloweenu a pak jsme v interaktivní hře zvládli i složité otázky. Naše masky byly velmi docela “scary”.
Projektový den Halloween ve 4. ročníku
I v letošním školním roce jsme připravili pro děti aktivity k poslednímu říjnovému dni, kdy se především v anglosaských zemích oslavuje Halloween. Původně se jedná o keltský lidový svátek. A protože se ve Vlastivědě učíme i o historii naší země, seznámili jsme se s Kelty – jak žili a obchodovali, co dovedli, v co věřili, dozvěděli jsme se také např. o jejich vztahu k přírodě (keltský horoskop stromů). Pracovali jsme ve skupinkách, dvojicích, s textem, odpovídali na otázky, počítali, zahráli si únikovou hru Uteč ze školy Čarokouzel, procvičili si angličtinu, vyrobili pavoučí síť a v neposlední řadě uspořádali promenádu a hodnocení halloweenských masek. Celý den se nám líbil J.
4. A, B, C, LŠ, PG, DD