596 711 769 |  skola@zsdvorskeho.eu |   B. Dvorského 1049/1, Ostrava-Bělský Les, 700 30 | IČ: 70978352

↓  menu ↓ 

Účastnili jsme se soutěže Překladatelský Tygr[id]

Dne 5. října měli naši žáci příležitost reprezentovat naši školu v prestižní překladatelské soutěži Překladatelský Tygr[id], kterou pořádalo Jazykové gymnázium Pavla Tigrida. Tato soutěž, zaměřená na přesný a kvalitní překlad literárních textů z angličtiny do češtiny, přilákala talentované mladé překladatele z přibližně desítky ostravských škol.

Naši školu reprezentovali Michael Tešnar a Adam Chovanec. Jejich úkolem bylo přeložit obtížný literární text zabývající se životem samotného Walta Disneyho, zakladatele společnosti Walt Disney Company. Téma bylo vybráno s ohledem na 100. výročí této společnosti, které připadá na 16. října 2023.

I přes složitost textu a časový tlak (pouhé dvě hodiny na překlad) ukázali naši žáci své jazykové a překladatelské dovednosti. Oba se chopili tohoto úkolu s nasazením a odvedli velmi kvalitní práci.

Tímto bychom chtěli pogratulovat Michaelovi a Adamovi k jejich úspěšné účasti v soutěži Překladatelský Tygr[id]. Děkujeme také Jazykovému gymnáziu Pavla Tigrida za uspořádání této soutěže a za možnost zapojení našich žáků.

Zuzana Plachká