596 711 769 |  skola@zsdvorskeho.eu |   B. Dvorského 1049/1, Ostrava-Bělský Les, 700 30 | IČ: 70978352

↓  menu ↓ 

I přes prázdniny se vzděláváme aneb Když naši učitelé usednou do lavic

V pondělí nám v brzkých hodinách zazvonil budíček a my jako pilné žákyně vyběhly se svými batůžky do rozpálených ulic hlavního města směr jazyková škola B.E.L.S. Škola se nacházela ve vedlejší vesnici Ta’ Kerčem schovaná za kopci, obklopena okolní přírodou a domy charakteristicky typickou místní architekturou.
Kdo z vás by však čekal velkou budovu s nápisem ”School”, je na omylu. Jazyková škola B.E.L.S. vypadala jako místní rodinné domy ovšem už na první pohled zaujala svým vstupem s příjemným posezením a výhledem do rozkvetlé zahrádky. V prostorách školy, jež v minulosti bývala farmou, se nachází osm moderních prosvětlených a klimatizovaných tříd, slunná terasa, knihovna a společná místnost nabízející posezení, automat na kafe či zdravou svačinku. Třídy jsou vybaveny interaktivními tabulemi a audio zařízením, které umožnují kvalitnější výuku. Rovněž se pracuje s učebnicí LIFE (National georgaphic learning). Přínosem výuky je i samotné rozdělení studentů, kteří jsou z různých koutů světa, jako například Brazílie, Japonsko, Portugalsko, Itálie atd. Ti ve výuce spolupracují, ať už ve dvojicích či skupinách. Obohacující byl také přístup samotných lektorů, kteří používali různé metody, hravé aktivity, a především celková rodinná atmosféra, která na vás působí ihned při vstupu.
Po absolvování několika lekcí jsme úspěšně splnily poslechová i gramatická cvičení ověřující naše znalosti, na základě kterých nám byl udělen certifikát.
Krom učení se a plnění si školních povinností (samostudium či příprav na výuku) jsme si našly čas i na kulturní zážitky a poznávaní krás samotného ostrova Gozo či okolních souostroví. Vydaly jsme se tak společně na projížďku lodí v oblasti zvaná Dwejra a obdivovaly korálové zahrady a vápencové skalní výběžky. I přes velmi vysoké teploty jsme se odhodlaly na pěší túru, během které jsme si mohly zaplavat v úzké mořské zátoce Wied ll – Ghasri nebo obdivovat solné pánve Marsalform. Uchvátily nás historické stavby jako například Cittadella, Bazilika Ta ‘Pinu nebo impozantní jeskyně tyčící se asi 100 metrů nad mořem Tal – Mixta Cave. Zažily jsme doslova adrenalinovou prohlídku Blue Lagoon, jež se nachází na nejméně obydleném ostrově Comino (má pouze 3 km čtvereční). Krom historických staveb, budov, míst či přírodních útvarů jsme mohly s úchvatem pozorovat množství ještěrek a mořské živočichy nebo být součástí kulturního života a významných oslav v hlavním městě Victoria.
Tento studijní pobyt nás tak obohatil nejen jazykově, ale rovněž v nás zanechal i spousty nezapomenutelných zážitků. K. Kubištová, E. Páčová, P. Gawlasová, D.Dalecká