596 711 769 |  skola@zsdvorskeho.eu |   B. Dvorského 1049/1, Ostrava-Bělský Les, 700 30 | IČ: 70978352

↓  menu ↓ 

V celostátní výtvarné soutěži máme čtyři oceněná umístění

Zadání znělo: Nakresli vtip a buď v kalendáři pro rok 2023. V rámci celorepublikové soutěže se to povedlo čtyřem žákům naší školy. Jsou to: Ondřej Vana, 8. C, Eliška Sojková, 8. C, Valerie Luuová, 9. A, a Tereza Kristianová, 9. A.
„Žáci měli za úkol nakreslit vtip tematicky zaměřený na zdravou výživu, zdravý životní styl, školní svačinky/automat nebo obecně na školní prostředí. Na začátku jsme si s žáky připomněli zásady zdravé výživy a zdravého životního stylu. Poté jsme si dali pár tipů na zpracování zábavnou formou,“ popsala paní učitelka Kristýna Kubištová, vedoucí oceněných výtvarníků.
Odborná porota vybrala 53 nejlepších obrázků, které byly umístěny do stolního kalendáře pro rok 2023. Kromě skvělého úspěchu a kalendáře se svým dílem obdrželi výherci svačinkový box se zdravými produkty, kredit v hodnotě 100 korun na předplacenou kartičku do školního automatu a další drobnosti.
Žáci neskrývali radost z výhry. „Je to pro mě jeden z největších úspěchů za mou školní docházku,“ prozradila Valérie Luuová z 9. A. „Mám radost, doma budou koukat!“ radovala se Tereza Kristianová z téže třídy.
„Mám nepopsatelnou radost společně s žáky, je to skvělý úspěch, že z takového množství v rámci celé republiky máme rovnou čtyři ilustrace ve výsledném kalendáři pro rok 2023,“ doplnila své svěřenkyně paní učitelka Kristýna Kubištová.

Odkaz na stránky, kde jsou uvedeny vybrané školy