596 711 769 |  skola@zsdvorskeho.eu |   B. Dvorského 1049/1, Ostrava-Bělský Les, 700 30 | IČ: 70978352

↓  menu ↓ 

Úžasné!!! Hokejová hvězda Peter Mueller zavítala do naší školy!

Jak je tedy možné, že do naší školy zavítala sportovní hvězda, jakou Američan a jeden z nejproduktivnějších hráčů Extraligy Peter Mueller bezesporu je? Je to díky naší spolupráci s hokejovými Vítkovicemi! Jistě víte, že naše škola intenzivně kooperuje s tímto slavným klubem, mimo jiné tak, že vzděláváme mladé hokejisty, zařizujeme návštěvy hráčů A-týmu u prvňáčků a podobně. A nyní se nám podařilo uspořádat toto setkání.
Podrobnosti vysvětluje pan Petr Tomis, zástupce ředitele pro sport, koordinátor této spolupráce, který to celé „spískal“:
„Návštěva Petera se uskutečnila v rámci projektu Celé Česko čte dětem, do něhož jsme zapojeni. Šlo tedy o propojení světa sportu a vzdělávání, konkrétně čtenářství, literatury. Chtěli jsme, aby děti motivovala ke čtení a sebe rozvoji skutečně výrazná osobnost. A to se nám povedlo.“
Ano, povedlo se. Peter četl v hale všem dětem prvního stupně pohádku O Šípkové Růžence, a to samozřejmě v angličtině. Do jazyka českého překládali naši žáci a nadějní mladí hokejisté Vítkovic Jiří Douda a Patrik Zatloukal a anglicky četla žákyně první třídy Sofie Gaborová.
Ještě před tím děti mohly Peterovi klást otázky. Co je zajímalo? Třeba kolik má Peter let, jak dlouho žije v České republice, jestli mluví česky…
„Co se týče jazyků, tato akce byla dětem mimo jiné významnou motivací k učení se cizím řečem – je přece super domluvit se s trenérem, spoluhráčem z týmu, kolegou z práce, kteří česky nemluví. Ostatně na cizí jazyky, v prvé řadě samozřejmě angličtinu, se naše škola výrazně zaměřuje. Máme rodilého mluvčího, formou rozšířené výuky žáky připravujeme na mezinárodní zkoušky, některé předměty vyučujeme částečně anglicky metodou CLIL a podobně,“ podotkl pan ředitel Miloš Kosík.
Na závěr akce, která měla úžasnou atmosféru, se konala autogramiáda, a to nejen pro hokejisty, ale i ostatní žáky, kteří si nechávali podepisovat suvenýry, ale třeba i vlastní ruce.
Peter dostal bilingvní knížku, z níž se četlo, jako dárek, jedna knížka s jeho autogramem zůstane škole na památku.
Doplňme, že o akci přišly natočit reportáže Česká televize i TV Polar.