596 711 769 |  skola@zsdvorskeho.eu |   B. Dvorského 1049/1, Ostrava-Bělský Les, 700 30 | IČ: 70978352

↓  menu ↓ 

Mladí sólisté Janáčkovy filharmonie oslnili naše žáky

Po nedávném koncertu Janáčkovy filharmonie, který se našim žákům tolik líbil, jsme zde psali, že na další koncert budou před kabinetem paní učitelky Pavlíny Franiokové stát fronty zájemců… A nemýlili jsme se! Generální zkoušku filharmonie, konanou ve čtvrtek 26. ledna v kině Vesmír, navštívilo 38 žáků 8. a 9. ročníku. Tady jsou tři reakce žáků 9. B:
Tereza Lankočí
Vážnou hudbu denně neposlouchám a na koncertu tohoto typu jsem naposledy byla před čtyřmi lety, proto jsem nevěděla, co očekávat. Avšak upřímně řečeno koncert (v tomto případě spíš generální zkouška) mě nadchl. Nástroje se spojovaly do překrásných melodií a pohlcovaly mou mysl. Jedním z důvodů, proč jsem se na dnešní akci těšila, je ten, že hlavními účinkujícími byli mladí lidé. Chtěla bych jim tímto vyjádřit poklonu. Hráli neskutečně. Doufám, že se ještě na nějaký koncert vážné hudby podívám.
Daniel Takáč
Dnešní generální zkouška JFO byla něco malinko jiného, než na co jsem zvyklý u běžného koncertu. Zahráli zde mladí sólisté a bylo to vůbec poprvé, co jsem slyšel hrát harfu sólo, nikdy mě nenapadlo, že samostatně zní tak skvěle. Bylo vidět, že i mladí hudebníci mají vášeň pro vážnou hudbu. Už teď se těším a další koncert či generální zkoušku.
Miloslav Holek
Dne 26. ledna jsme navštívili generální zkoušku JFO. Já nejsem velkým příznivcem takové muziky, mám radši tvrdší a živější hudbu, proto jsem šel letos na takovou akci poprvé. I přesto všechno jsem si koncert velice užil. Normálně bych si takové skladby doma nepouštěl, ale když to vidím a slyším naživo, je to hned jiné. Jelikož jsem dříve byl na koncertech a teď jsem navštívil i generální zkoušku, můžu to trochu porovnat. Generální zkouška má taky něco do sebe. Vidět muzikanty poupravovat si noty a v civilu, to je zase něco jiného. Nakonec bych zmínil pochvalu od jednoho diváka. Po koncertu za námi přišel a pochválil nás za ukázněnost. Tímto mu na dálku děkujeme, ale nebudeme se vychvalovat.

J. Goj