596 711 769 |  skola@zsdvorskeho.eu |   B. Dvorského 1049/1, Ostrava-Bělský Les, 700 30 | IČ: 70978352

↓  menu ↓ 

Během 10. až 12. října jsme my, 9. B, navštívili hlavní město Prahu

Jako první místo jsme navštívili Pražský hrad a Katedrálu sv. Víta, kde jsme si taky udělali společnou fotku. Jako druhá zastávka v ten samý den byla i menší exkurze po senátní budově, kde jsme viděli hlasovací místnost a místnosti pro média a tisk. Jako poslední byla procházka po Karlově mostě, když už se výrazně stmívalo. Celý první den byl pro všechny určitě autentický.
Druhý den jsme již vyrazili na další místa už o půl deváté, první byla procházka po Vyšehradě. Poté jsme se byli podívat i na hřbitov významných osobností (spisovatelé, skladatelé, vynálezci, doktoři, bývalí politici…), kde se zrovna vedle něj natáčel i seriál.
Poslední zastávka před obědem byl kostel Sv. Petra a Pavla. Oběd jsme měli na jedné ze základních škol a hned po něm jsme vyrazili do pražské ZOO, kde jsou k vidění třeba lední medvědi, lachtani, tučňáci nebo dokonce i hadi, pavouci a brouci. Po celé ZOO jsme měli rozchod po skupinkách a společně s mapou jsme se vydali na cestu (pro ty, co si potrpí na občerstvení: každých 20 metrů je automat s pitím i jídlem).
Celý druhý den jsme zakončili jízdou zpět na hostel a připravovali se na poslední třetí den.
Ráno již v posledním dni jsme si balili všechny věci zpět do kufrů a tašek, uložili je do jednoho pokoje a vyrazili na poslední zastávky: první zastávkou byla Pařížská ulice, kde najdete třeba kabelku i za čtvrt milionu, poté se blížila 10. hodina a šli jsme k orloji se podívat a poslechnout si, jak zvoní (zde musím zmínit výstrahu: dávejte si bacha na kolemjdoucí koně).
Zde už se blížíme téměř ke konci, kdy jsme navštívili muzeum voskových figurín, některé osobnosti nám tam sice chyběly, ale i přesto tam bylo to hlavní (Jackie Chan, Michael Jackson, Brad Pitt, Britney Spears, Muhammad Ali…). Po muzeu jsme měli rozchod na Václavském náměstí s nádherným výhledem na celé Národní muzeum, které bylo hned poté naší poslední zastávkou v Praze.
V Národním muzeu najdete vše od nerostných surovin (zlato, malachity, ametysty, hematity…) až po to „živé“, třeba mamuty. Po muzeu jsme se vydali opět naposled na hostel Ládví, vzali si své věci a odkráčeli do metra na hlavní nádraží.
Na závěr se určitě všem tato exkurze líbila, jak vyučujícím (p. uč. Adámková a Franioková (údajně jsme byli super!), tak i celé 9. B. Většina by si ji klidně i zopakovala nebo dokonce i prodloužila až na celý týden.
David Sebastian Čapka, 9.B