596 711 769 |  skola@zsdvorskeho.eu |   B. Dvorského 1049/1, Ostrava-Bělský Les, 700 30 | IČ: 70978352

↓  menu ↓ 

Žáci v rámci kroužků prožili Noc vědců

V bohaté nabídce se pro nás našly zajímavé programy: Digitální technologie všemi smysly, Jak zní a chutnají dětské knížky, Smysly v životě aneb Jak z krizové situace a Robotické tulení mládě pomáhá.
Těsně před 17. hodinou jsme otevírali veliké dveře nově opravené budovy na Českobratrské ulici v centru Ostravy. Přivítal nás vysokoškolský pěvecký sbor, který minikoncertem zahájil naše bádání.
Objevovali jsme doslova všemi smysly. Pomocí chuti, hmatu, čichu, sluchu i zraku propojených s tabletem jsme plnili úkoly, za které jsme byli sladce odměněni. Navrhovali jsme cesty minirobotkům, řídili robotickou kouli, nahrávali svůj hlas.
Nechyběly ani naše oblíbené knížky. Ze sluchátek jsme poslouchali pohádky a hledali jsme jejich názvy, pomocí písmen jsme kreslili obrázky jako ilustrátoři, vytvářeli jsme prostředí, v nichž se odehrávaly. Koho by ale napadlo hledat v pohádce vůni a chuť? My jsme se mohli přesvědčit, že pohádky voní a chutnají – např. po lese, po louce, po hrášku 😊.
Vyzkoušeli jsme si prstovou abecedu, pexeso nebo domino pro zrakově i sluchově postižené a spoustu dalších příkladů, jak využít naše smysly.
Nakonec nás čekalo roztomilé tulení mláďátko, které jsme si nejen pohladili, ale mohli jsme se s ním pomazlit. Byl to super zážitek! Podívejte se na fotku, jak je úžasné 😊.
Ještě koupit něco na mls a skoro noční jízda tramvají ke škole, kde si nás vyzvedli rodiče.
Malí badatelé, 2. – 4. ročník