596 711 769 |  skola@zsdvorskeho.eu |   B. Dvorského 1049/1, Ostrava-Bělský Les, 700 30 | IČ: 70978352

↓  menu ↓ 

Prožili jsme slavnostní otevření školní knihovny

Na stanovištích projektového dne děti například poznávaly ilustrátory dětských knížek, mohly si vybarvit záložku do knihy s motivem sovy – školního maskota, dověděly se zajímavosti o knížkách a čtenářství, seznámily se s fungováním a pravidly knihovny či tvůrčím způsobem pracovaly s texty.

Jak již víte, knihovna nově nabízí možnost vypůjčení knížek domů. Svou činnost zahájila v pondělí 12. září, výpůjční doba je v pondělky a čtvrtky od 14:00 do 16:00.

„Knihovna vzniká z bývalé čítárny, která ve škole existuje už řadu let. Díky financím z dotačního programu města jsme mohli nakoupit mnoho nových knih a prostor knihovny celkově dovybavit a zkrášlit. Byla to velká práce. Všechny knihy bylo potřeba opatřit signaturami, zaevidovat, obalit, vytvořit systém výpůjček a podobně,“ uvedla paní učitelka Marcela Hrušková, která bude od nynějška plnit také roli knihovnice.

„Zřízení knihovny s výpůjčkou knížek je krásný počin, ze kterého mám velkou radost. Teď nezbývá než věřit, že knihovna bude hojně navštěvovaná a že bude našim žákům dobře sloužit,“ sdělil ředitel školy Miloš Kosík.

V levé nabídce našeho webu najdete záložku Školní knihovna, kde se nacházejí informace a dokumenty týkající se knihovny.

Projekt knihovny finančně podpořilo město Ostrava v rámci dotačního programu Podporujeme čtenářství dětí rozvojem školní knihovny, kód 21/0510.        J.G.

Odkaz na stránky města