596 711 769 |  skola@zsdvorskeho.eu |   B. Dvorského 1049/1, Ostrava-Bělský Les, 700 30 | IČ: 70978352

↓  menu ↓ 

Pokračuje mezinárodní ekologický projekt Start

První fáze projektu byla studijní návštěva v Portugalsku v červnu 2021. Návštěva byla zaměřena na ekologickou situaci daného regionu na jihu Portugalska, který již pociťuje důsledky klimatických změn. Dále Portugalci svým hostům ukázali příklady pedagogické praxe na ekologická témata.
„V říjnu 2021 byli zástupci portugalských a španělských kolegů na návštěvě u nás v Ostravě. Seznámili jsme je s ostravským ekosystémem a ekologickými aktivitami naší školy. Návštěvníkům jsme představili budoucí Vodíkové město v Ostravě – Hrabůvce, byli jsme v Dolní oblasti Vítkovice, provedli jsme je po naší škole,” popsala koordinátorka projektu Petra Gawlasová.
Zatím poslední návštěva byla ve Španělsku, kde pedagogové absolvovali cyklus školení o klimatických změnách i způsobech, jak o nich s žáky hovořit. Prohlédli si rovněž místní region – Kantábrii.
„Na podzim tohoto roku se bude v naší škole konat prezentace výstupů projektu pro odbornou veřejnost. Výstupem celého programu je také publikace o metodologii výuky ekologických témat,” přiblížila Petra Gawlasová. J.G., podklady P. Gawlasová