596 711 769 |  skola@zsdvorskeho.eu |   B. Dvorského 1049/1, Ostrava-Bělský Les, 700 30 | IČ: 70978352

↓  menu ↓ 

Ohlédnutí za „lyžákem“

„Tak předně, děti měly možnost naučit se základům lyžování a snowboardingu, což během 14 dnů všechny perfektně zvládly. Vyzkoušely si také běžecké lyžování a někteří dokonce na běžkách zdolali i Praděd,“ neskrýval spokojenost zástupce ředitele pro sport a hlavní organizátor pobytu Petr Tomis.
„Kromě praktické výuky na svahu děti absolvovaly také přednášky na různá témata, například pravidla bezpečnosti na svahu, mazání a servis lyží, carvingové lyžování nebo historie lyžování,“ doplnil zkušený pedagog a sportovní trenér mládeže Petr Tomis.
Ale pobyt zdaleka nebyl jen o lyžování a snowboardingu.
„Aktivit bylo opravdu hodně. Navštívili jsme wellness centrum v Bruntále, kde se děti mohly vyřádit v proudu divoké řeky a na tobogánu či relaxovat ve slané vodě nebo vířivce. Absolvovali jsme výlety do Karlovy Studánky, na Praděd, Švýcárnu, do Bruntálu a k dalším turistickým lákadlům v okolí. Večerní program zahrnoval různé společenské hry, hráli jsme taky noční hru s baterkami, na závěr kurzu jsme pro děti připravili karnevalovou diskotéku. Děti si užily také turnaj v disk golfu či fotbal proti atletům, kteří byli v blízkosti na soustředění. Děti v průběhu pobytu dostávaly různé odměny v rámci probíhajících soutěží,“ popsal Petr Tomis.
Na závěr kurzu účastníci absolvovali závody ve slalomu na lyžích i snowboardu. Snowboardový závod vyhrál Vojtěch Němec z 9. A, na lyžích byl nejrychlejší David Jeřábek (7. A).
„Kdybych měl stručně zhodnotit podmínky pobytu, tak i v tomto ohledu jsme mohli být spokojeni. Chata se nachází přímo u sjezdovky, několik čtyřsedadlových lanovek umožňovalo komfortní pohyb na kopec, oceňovali jsme také variabilitu a množství sjezdovek. Jídlo – což je vždy důležité – bylo výborné.
Jsme rádi, že se všichni naučili novým dovednostem na svahu a v pořádku se vrátili domů. Už se těšíme na příští rok!“ uzavřel Petr Tomis.   J. Goj