596 711 769 |  skola@zsdvorskeho.eu |   B. Dvorského 1049/1, Ostrava-Bělský Les, 700 30 | IČ: 70978352

↓  menu ↓ 

Letem Shakespearovým světem

Dramadílna jménem Letem Shakespearovým Světem se odehrála 9. 2. pro 8. třídy v čítárně.
Průběh akce
Jak už název napovídá, tak se zde hovořilo o slavném Williamovi Shakespearovy, který byl znám jako anglický básník, dramatik a herec. Napsal hodně známých dramatických děl jako například Hamlet nebo Romeo a Julie, což je možná i ve vašich čítankách.
Ale nebylo to pouze o tom, že jsme si řekli, kdo to byl a konec. Dva průvodci Honza a Klára, nás prováděli jeho životem a jeho dramaty. Nejprve jsme museli zjistit z různých papírů různé informace, které jsme později měli ukázat v tzv. živých obrazech (takový obraz ve 3D). Potom jsme rozlišovali komedii, tragédii a romanci. A nakonec jsme si měli vybrat jednu ze tří her (Hamlet, Bouře a Zkrocení zlé ženy), nástroj a rekvizitu. Bylo to ale ozvláštněno tím, že si mohla každá skupina vybrat nástroj a rekvizitu podle sebe, takže nakonec došlo k tomu, že Hamlet neměl svojí lebku a ani svojí nejznámější scénu.
Hodnocení
Mně se to velice líbilo, je to zajímavý způsob, jak přinést děti k někomu jako je William Shakespeare, protože dnešní děti už takové věci nesledují a ani nečtou. Co jsem se ptal i ostatních, tak na to mají podobný názor. Pokud bych měl ohodnotit číslem, tak 9/10. Adam Chovanec, 8. B

Fakultní škola

Mensa

Dejme šanci talentům

Rodiče vítáni
BS Snake